Изкарани бяха стотици трактори по градове и пътища. Медиите бяха залети

...
Изкарани бяха стотици трактори по градове и пътища. Медиите бяха залети
Коментари Харесай

С мерцедеси, яхти и самолети да е следващият протест на зърнените шейхове, много ефектно ще е

Изкарани бяха стотици трактори по градове и пътища. Медиите бяха залети с изказвания и „ доказателства “, че украинската пшеница била некачествена “, надали не нездравословна за здравето. И излиза, че изброените нагоре страни са убийци на личното си население, а най-загрижени за народа са българсикте милиардери, притежатели на зърното.

 

Не е загадка, че огромните „ зърнари “, както мнозина назовават босовете на пшеницата, са измежду най-богатите българи. Те, фамилиите и любовниците им се придвижват до именията си и елитните курорти по света с частни самолети, първокласни яхти и бронирани брабуси. Те употребяват и максимален % от евросубсидиите, спрямо останалите производители на селско-стопанска продукция.

 

През март 2022 г. производителите на пшеница в България упорстваха да няма никакви ограничавания за експорт на тяхната продукция. Защото това не било в унисон с пазарните правила. Тогава украинско жито нямаше, тъй като Русия бе блокирала украински пристанища. ОК, знае се, че по експорт сме на 11-о място в света и на 6-о в Европа. И те с право желаеха да продават на открито. Но да настояваш за прекъсване на вноса е рекет.

 

От което пораждат някои въпроси.

 

Защо мнението на българските „ зърнари “ съответствува с пропагандата на Кремъл, по отношение на продажбите на украинско жито за европейски страни?

Не е ли необичайно, че при сегашната инфлация у нас, зърнените олигарси не възприемат вноса от Украйна като анти инфлационна мярка, а се тревожат, че се подбива пазара?

 

Освен това за какво свръхпечалбата, която осъществят от тази инфлация не я оферират назад в хазната за подкрепяне на най-бедните? Моралът по принцип е нежелателен посетител в бизнеса, само че въпреки всичко, когато времената са сложни съпричастността е значимо нещо. А и сплотява.

 

Претенциите им са чисто и просто гледище страната да подсигурява свръхпечалбите им.

 

Напълно неразбираемо е също, от кое място накъде в настояванията им се промъкна тематиката за шистовия газ?! Това е парадокс: да не употребяваме свои естествени дадености, а да внасяме извън, което е доста по-скъпо. Само дето не показват „ Газпром “ като единствен източник… Засега.

 

Недоволстват и от „ Зелената договорка “, което също няма никаква връзка с техния бизнес. Или има, само че ние не я знаем?

Заплахите са още по-сериозни: в случай че страната не клекне пред щенията им, зърнените шейхове щели да задръстят столицата с трактори и друга земеделска техника.

 

Това към този момент става досадно. На който нещо му е погрешно или не е на кеф – тича да блокира столицата. Но и новите латифундисти, като босовете-пътищари, ще изпратят трактористи, комбайнери и служащи да свирят и скандират на стотици километри от домовете им, а те ще си пият питието в първокласни офиси и оттова по телефона ще разпореждат кой бул. или площад да бъдат запушени.

И дано не чакат елементарните българи да проявят схващане и да им съчувстват. Няма защо.

 

Едно предложение, в случай че позволите: На идващия митинг зърнените босове да изкарат мерцедесите, яхтите и частните самолети – доста ефектно ще бъде. Ще станат и интернационална вест...

 

Станимир Георгиев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР